Nå, er du os kræsen ?

[caption id="attachment_1067" align="aligncenter" width="531"]Hvem husker ikke dem? Gu jøsses så goe’ de var, og er ! Og man kan stadigvæk få dem mums ... Hvem husker ikke dem? Gu jøsses så goe’ de var, og er ! Og man kan stadigvæk få dem mums . Min søster og jeg, havde  altid kamp, om marcipan rosen, ha ha ha ...[/caption] Jeg er mega mega kræsen. Det har jeg vist altid været, ihvertfald hvad jeg selv ved af. Min søster Helle er os  kræsen. Det er bare helt forskellige ting, vi er kræsne med.

Hun er så blevet mindre kræsen, efter hun har mødt Olsen. Det tror jeg, at han er glad for.

Jeg er ikke blevet mindre kræsen med årene, faktisk er jeg blevet mere kræsen, hvor mærkeligt det end kan lyde.

Det er til tider ret problematisk, da jeg os så vidt muligt, skal følge en diæt, der hedder LOW FODmap.

Den er udviklet til folk med IBS(irritabel tyktarm). Der er så vildt meget af det jeg KAN li'... som jeg selvfølgelig ikke må spise.

Jeg er ikke ret vild med kød. Jeg er ikke vegetar, jeg kunne nok godt blive det, hvis ikke det var fordi, jeg elsker Hotdogs, frikadunser og bacon.

Da vi var børn, og skulle til enten barnedåb, konfirmation eller lignende, sad Helle og jeg altid med et stykke, eller flere stykker flutes på vores tallerken. Vi kunne ALDRIG li’ det der blev serveret. Vi elskede flutes, heldigt nok på sin vis...

Heldigvis blev der ofte serveret  is til dessert, som man gerne fik i 80’& 90’erne. Islagkagen fra “Hjem is” så var festen reddet.

Der var selvfølgelig os den dejlige trend, at der var kransekage, meget brugt tidligere... er ikke helt sikker på, om det er så brugt længere.

Anyways, så husker jeg, at Helle og jeg os var ret vilde med det. Vi sad nærmest bare, og ventede på desserten “ jaaa kransekage” der var ikke et øje tørt.

Jeg havde faktisk glemt det lidt, men i julen mødte jeg en x- tante, der lige fik min hukommelse til, at stå klart igen. Hun fortalte, at vi , såfremt ingen stoppede os, bare kunne blive ved med, at spise kransekage.

Heldigvis var der, nogen fornuftige voksne tilstede, der hjalp os med den del. Det jo svært at stoppe, når noget smager godt !

Sukkertrangen har vi nu begge stadigvæk. Jeg elsker os alt nybagt kage, brød. Og SLIK!

Kan huske da jeg arbejdede i bageriet hos Ronny, åh der skulle  smages på ALT. Det var jo os ret vigtigt, at kunne fortælle kunderne, hvordan tingende smagte.

Jeg tror næsten, de kunne smage det for sig, når jeg gik i gang med, at fortælle om de forskellige smags varianter, der var.

Heldigvis bestemte jeg selv smagsprøverne.     “ Nå, hvad har du lyst til i dag Dorthe” ? “Uha den der ser ulækker lækker ud, den prøver vi” !

Jeg bliver os vildt irriteret, når butikker specielt bagere, ikke har smagsprøver. Vil de sælge noget eller vil de ikke !

Det er lidt pudsigt, men os super fedt, min søn er overhovedet ikke kræsen, han spiser faktisk  meget sundt, og har ikke arvet min søde tand.

Selvom jeg personligt, er ret ligeglad med, at jeg er kræsen, er mine omgivelser det ikke altid.

Nogen gange bliver jeg såååå træt, at folks kommentarer, men hvis du passer DIN tallerken, så passer jeg min...